Tort diplomat

de MIUTA in Dulciuri, 26 Dec 2010 | 8815 vizualizari

 

Ieri, in data de 25 Decembrie, a fost ziua sotului meu si in ajunul de Craciun i-am pregatit un tort gustos.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pl.zahar vanilat
  • 5 linguri faina

CREMA

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 kg frisca Hulala
  • 300 ml lapte
  • 3 buc.portocale
  • un compot ananas 
  • 40 g gelatina
  • 400 ml frisca Hulala pt.ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Tortul l-am inceput cu o seara inainte deoarece trebuie sa stea la frigider 12 ore.Am facut crema in felul urmator:am pus gelatina la dizolvat in 100ml lapte.Am amestecat galbenusurile intr-o cratita pe baie de aburi impreuna cu zaharul si laptele ramas(200ml).Se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama.Se ia de pe foc si se amesteca crema calduta cu gelatina dizolvata.Eu am amestecat cu mixerul sa se combine ingredientele bine.Se bat albusurile spuma tare.Se bate in alt vas si frisca.Portocalele se taie cubulete si se pune intr-o strecuratoare.Ananasul se taie si el cubulete si se pune in alta strecuratoare.Cand crema s-a racit se amesteca cu o lingura de lemn usor cu albusurile,frisca si fructele taiate cubulete.Am pus intr-o tava o folie de celofan am imbracat si marginile tavii,am turnat compozitia acolo si am pus la frigider pana a doua zi

.A doua zi am facut blatul din 5 albuse batute separat cu 5 linguri de zahar.Am amestecat cu galbenusurile si la sfarsit am pus cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Am copt blatul 20 min.la foc mediu.Cand s-a racit blatul am pus deasupra crema din frigider.Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu ornamente comandate special de la o firma din Tg.Mures.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri